Oavgjort mot Gävle

Oavgjort mot Gävle

Jämtkraft Arena i ÖstersundDen stora snackisen bland sportintresserade jämtar denna vår är naturligtvis Östersunds FK, som gjort entré i Allsvenskan.

Östersunds FK är ett nytt lag, både i Allsvenskan och i svensk fotboll över huvud taget. Laget bildades 1996 och spelar nu sin första säsong i allsvenskan. Förväntningarna är höga, inte minst från jämtarna. Sin första allsvenska match spelade laget borta mot Hammarby, på Tele2 Arena. Östersunds-Posten skrev om de stora förväntningarna, och pressen man kan känna när man debuterar borta inför Allsvenskans största hemmapublik. Man får dock säga att jämtarna stod pall, för matchen slutade 1-1.

I den senaste matchen blev det också oavgjort, borta mot Gävle. Det är snart upp till bevis för ordföranden Daniel Kindberg, som sagt att målet är att vinna SM-guld – snabbt. Det kommer troligen inte att ske i år, men Kindberg säger till Sportbladet att det kommer att ske inom en snar framtid. Först ska man få näringslivet med sig, och bygga ut arenan. Redan idag har man, enligt Kindberg, ett bättre publiksnitt än Hammarby, i relation till stadens befolkningsstorlek.