Lägg semesterplanerna i Jämtland

Lägg semesterplanerna i Jämtland

7 av 10 svenskar väljer att åka på solsemester för att slappa och ha det skönt snarare än att anstränga sig – men mycket pekar på att trenden är påväg att förändras.

Vet du vad du ska göra i sommar? Väljer du mellan en charterresa till Grekland 1172283-white-horseeller en charterresa till Spanien? Då är du en av många, men kanske är du också en av de som nu börjar söka efter någonting mer på semestern. Det är nämligen allt fler som strävar mot ett äventyr när de ska resa, de vill upptäcka och se någonting utöver det vanliga. Kanske är det därför som Jämtland lockar så många? Det finns ju någonting speciellt i att hämta kraft från den svenska naturen. Jämtland har det där Norrländska djupet som icke-svenskar länge intresserat sig för, men nu är det även svenskar som förälskar sig i Jämtland. Har du inte bestämt semesterresan än? Varför inte göra den inom Sveriges gränser?

Att åka till Jämtland för att möta djurlivet är någonting många gör och även du kan njuta av och det är just natur och djur som lockar många till att besöka orten. Just Härjedalen är ett av landets högst belägna landskap och har en helt enastående natur – både på vinter och sommar.

Värt att veta om du ska på friluftsresa till Jämtland:

  • Det kan bli kallt på kvällarna, se till att packa ordentligt med varma kläder.
  • Om du ska ge dig ut i skogen måste du ha kläder av bra kvalitet. Tips är att köpa in allt från varma jackor till tåliga militärbyxor hos Armyoutdoor.
  • Planera ordentligt och se till att vara ordentligt inläst på Allemansrätten om du planerar att tälta och campa på okänd mark.
  • Om du inte är van att läsa karta är det en viktig sak att lära sig innan avfärd.